Opties:
Sorteer op:

Aantal per pagina:

Dokter in de Peel geschreven door Kortooms Toon - hetboekenplankje.nl
Titel: Dokter in de Peel
Schrijver: Kortooms Toon
Categorie: Streekroman
Prijs: € 1.00
   
Beschrijving:
Toon Kortooms - Dokter in de Peel

++ Help! de dokter verzuipt

Gelukkig voor hem en voor ons wordt de dokter gered! Een boek vol kostelijke humor en sprankelende levenswijsheid, geschreven door een begenadigd verteller. Een boek als een heerlijke lentedag.

Zoals vermeld in de titelverklaring, belandde geneesheer Angelino in het kanaal. Kareltje Schutte haalde hulp en de dokter kwam weer op de kant. Bij de mensen in het woonwagenkamp mocht de dokter opdrogen. De dokter zag toen hoe armoedig de mensen daar woonden. Geen elektriciteit, geen gas en geen schoon sanitair. De dokter zoals altijd dankbaar als iemand wat voor hem deed, beloofde een soort clubgebouw waarin de mensen konden bijeenkomen, feesten en wat ze zelf verder allemaal wilden doen. Hij noemde dit goede doel Het Visioen, en zette in zijn wachtkamer een collectebus waarin de patienten geld konden stoppen, dat dan voor Het Visioen gebruikt zou worden.
Elke dag kwamen er patienten in de praktijk van dokter Angelino, met de meest vreemde kwalen. En ook de meeste patienten gaven wat aan Het Visioen. En als ze dat niet deden, rekende Dokter Angelino duidelijk meer op de rekening, en het geld dat hij dan kreeg stopte hij voor de ogen van de patienten in de collectebus.


++ Laat de dokter maar schuiven

Een boeiend mens, die dokter Angelino. De lezer heeft hem al leren kennen in 'Help! De dokter verzuipt . . .', maar hij is zo'n figuur waar je nooit op uitgekeken raakt. Wat zegt u? Kent u hem niet? Dan hebt u een brok oernatuur gemist! Kijk, als u alleen houdt van zo'n romantische man die uren lang stromen van dure woorden staat te declameren tegen een meisje dat zich afvraagt wanneer hij haar nu eindelijk een stevige pakkerd gaat geven, dan is die dokter geen vriend voor u. Angelino is anders. Zijn taal is niet altijd even gekuist, maar hij is wel recht door zee. Hij praat niet over hoge idealen en heeft een hekel aan alle opgeblazen gedoe. Maar hij is zozeer mens dat hij van zijn medemensen - ook al zijn ze niet zo best uitgevallen - houdt. Zoals hij houdt van de zon en al het goede wat het leven biedt . En natuurlijk van zijn vrouw en van de twee zonen, die die prachtvrouw hem geschonken heeft.

Zonder stofomslag

Klik op het plaatje om hem te vergroten.
Dokter in de Peel - Voorkant

De winkelwagen is leeg!