Opties:
Sorteer op:

Aantal per pagina:

Brood, zout, wijn geschreven door Meer Vonne van der - hetboekenplankje.nl
Titel: Brood, zout, wijn
Schrijver: Meer Vonne van der
Categorie: splinternieuw verhalenbundel
Prijs: € 2.00
   
Beschrijving:
Splinternieuw boek

Wennen aan een nieuw huis en het afscheid van het oude leven zijn de rode draad in de verhalen in "Brood, zout, wijn' van Vonne van der Meer. Geen verandering haalt zoveel overhoop als een verhuizing. Een vrouw heeft zoveel moeite met het vertrek uit haar geliefde huis dat ze er op een nacht terugkeert en inbreekt. Een weduwe begraaft een Jozefbeeld in de tuin – baat het niet dan schaadt het niet – om de verkoop van haar huis te bespoedigen. Een makelaar vindt de jonge vrouw van het stel aan wie hij een appartement probeert te verkopen veel te aardig voor de praatjesmaker naast haar. Moet hij ingrijpen of niet?
De personages in Brood, zout, wijn zijn met veel gevoel voor detail getekend, en in al hun tekortkomingen pijnlijk herkenbaar.
Vonne van der Meer debuteerde ruim dertig jaar geleden met een verhalenbundel die prompt werd onderscheiden met de Geertjan Lubberhuizenprijs. Sindsdien bouwde ze een imposant oeuvre op van romans, novellen en verhalen, waarin de mens in al zijn luister en lelijkheid, zijn streven en falen diepgaand onderzocht wordt.

Klik op het plaatje om hem te vergroten.
Brood, zout, wijn - Voorkant

De winkelwagen is leeg!