Opties:
Sorteer op:

Aantal per pagina:

De Leugen Van Jonas Woldemariam geschreven door Mengestu Dinaw - hetboekenplankje.nl
Titel: De Leugen Van Jonas Woldemariam
Schrijver: Mengestu Dinaw
Categorie: Splinternieuw roman
Prijs: € 2.00
   
Beschrijving:
Splinternieuw boek nog in de folie

De ouders van Jonas Woldemariam zijn zo goed als vreemden voor elkaar wanneer ze trouwen in een door geweld verscheurd Ethiopië. Ze brengen de eerste jaren grotendeels gescheiden door, een hereniging volgt in de VS. Hun gezamenlijke leven daar verwordt tot een soort continue wederzijdse haat die eindigt in een scheiding. Drie decennia later treedt hun zoon Jonas in de voetsporen van de huwelijksreis van zijn ouders van Peoria, Illinois, naar Nashville – een poging om te doorgronden wat hem tot een bijna pathologische leugenaar heeft gemaakt en tot iemand die het emotioneel verdoofd zijn als overlevingsstrategie gebruikt.

Mengestu schetst een verpletterend psychologisch portret van recente immigranten in de VS, onzeker en vervreemd, met een wens om erbij te horen en erin te passen, terwijl er tegelijkertijd de rouw is om het verlies van hun familie, culturele erfenis en sociale status. Een hartverscheurend, onsentimenteel meesterwerk.

Met De leugen van Jonas Woldemariam maakt Mengestu alle hooggespannen verwachtingen over zijn tweede roman meer dan waar.

Klik op het plaatje om hem te vergroten.
De Leugen Van Jonas Woldemariam - Voorkant

De winkelwagen is leeg!