Opties:
Sorteer op:

Aantal per pagina:

BETER een chirurg over presteren geschreven door Gawande Atul - hetboekenplankje.nl
Titel: BETER een chirurg over presteren
Schrijver: Gawande Atul
Categorie: Splinternieuw biografie
Prijs: € 2.00
   
Beschrijving:
Splinternieuw boek

In dit nieuwe boek na Complicaties laat Atul Gawande aan de hand van adembenemende medische situaties zien hoe je goed – en steeds beter – kunt functioneren in een complexe en risicovolle werkomgeving.
Het streven om beter te presteren is universeel: iedereen krijgt te maken met vermoeidheid, sleur, gebrekkige middelen en tekortkomingen. Maar nergens is de drang tot verbetering zo belangrijk als in de medische wereld, waar elke beslissing mensenlevens betreft.
Gawandes verhalen brengen ons naar het slagveld van Irak, naar verloskamers in Boston en naar een polio-uitbraak in India. Hij bespreekt de ethische dilemma’s van artsen die betrokken zijn bij de voltrekking van doodvonnissen, hoe financiële overwegingen de medische praktijk beïnvloeden, en de onwaarschijnlijke geschiedenis van het handen wassen in ziekenhuizen.
Gawande biedt een unieke inkijk in de medische wereld. Zijn zoektocht naar wat van een goede een grootse arts maakt, leidt tot fascinerende inzichten in elk gebied van het menselijk streven.

*Beter is een meesterwerk, een serie verhalen gesitueerd binnen de muren van het ziekenhuis die ons uiteindelijk iets onvergetelijks vertelt over de wereld. – Malcolm Gladwell
Over Complicaties:
*Als ik een lijfarts zou mogen uitkiezen werd dat waarschijnlijk dokter Atul Gawande. – Emma Brunt
*Zoals Gawande het scalpel zet in zijn patiënten, zo dissecteert hij ook zijn eigen vak: trefzeker en zonder sentiment. – Humo
*Heel goed geschreven […] een dokter met een bijna niet te stillen nieuwsgierigheid. – Arts & Auto

Klik op het plaatje om hem te vergroten.
BETER een chirurg over presteren - Voorkant

De winkelwagen is leeg!