Opties:
Sorteer op:

Aantal per pagina:

Bloedbroeders geschreven door Can Sinan & Halici Ara - hetboekenplankje.nl
Titel: Bloedbroeders
Schrijver: Can Sinan & Halici Ara
Categorie: Splinternieuw informatief
Prijs: € 2.00
   
Beschrijving:
Splinternieuw boek, nog in de folie

Het persoonlijke verhaal van Sinan en Ara over de Armeense genocide

Honderd jaar geleden vond er in het Ottomaanse Rijk een groot drama plaats. Meer dan 800.000 Armeniërs vonden de dood. Het leidt al een eeuw tot discussie en spanningen en de diepe wonden van deze verschrikkelijke gebeurtenis zijn nog lang niet geheeld. Aan beide kanten van het conflict heerst een taboe op de kwestie en de partijen staan nog steeds lijnrecht tegenover elkaar. Vele bijzondere verhalen zijn zo verloren gegaan. Niet alleen de verhalen over de verschrikkingen, maar ook de verhalen over verzoening, vriendschap en vertrouwen tussen Turken en Armeniërs.

Onderzoeksjournalist Sinan Can (van Turkse afkomst) en acteur Ara Halici (van Armeense afkomst) gaan terug naar het gebied waar het zich allemaal heeft afgespeeld en waar hun families vandaan komen.

Wat is er 100 jaar geleden gebeurd?
Welke rol hebben de grootouders van Sinan gespeeld tijdens de massamoord op de Armeniërs?
Wat is er gebeurd met de familieleden van Ara?

Om deze en andere vragen te kunnen beantwoorden maken ze samen een reis van Istanbul naar Yerevan.


Bloedbroeders vertelt het volledige verhaal waarop de gelijknamige VARA-documentaire is gebaseerd. Het beschrijft niet alleen twee fascinerende famliegeschiedenissen, maar doorbreekt ook taboes aan beide kanten en schetst een schrijnend beeld over hoe deze volkerenmoord nog steeds een grote rol speelt bij alle Turken en Armeniërs.Sinan Can is onderzoeksjournalist bij de VARA. Hij werke onder andere aan de spraakmakende Zembla-uitzendingen 'De heilige Ayaan' en 'Gijzeling in Almelo', waar hij de VVOJ Loep-prijs voor ontving. Voor de alom geprezen VARA-documentaireserie Uitgezet kreeg hij de Clara Meijer-Wichmann Penning. Ara Halici is acteur en bekend van de grote muscials Cabaret, Piaf, HONK! en Merrily We Roll Along. Hij won in 2004 en 2006 een John Kraaijkamp Musical Award en voor dezelfde prijs is hij in 2007 en 2009 genomineerd geweest.

Klik op het plaatje om hem te vergroten.
Bloedbroeders - Voorkant

De winkelwagen is leeg!