Opties:
Sorteer op:

Aantal per pagina:

Een steentje in mijn schoen geschreven door Zwart - Wit de Petra - hetboekenplankje.nl
Titel: Een steentje in mijn schoen
Schrijver: Zwart - Wit de Petra
Categorie: Splinternieuw informatief
Prijs: € 1.50
   
Beschrijving:
Splinternieuw boek!

Een steentje in mijn schoen
Waar komen Sint en Piet vandaan? Petra Zwart-de Wit heeft het grondig onderzocht en geeft u er op luchtige toon een helder antwoord op. Waarom we pakjesavond op 5 of 6 december vieren, waarom kinderen hun schoentje zetten, waar het strooigoed en de chocolademuntjes vandaan komen, wie Piet zijn naam gaf, waarom hij zwart is. De figuren en tradities gaan tot meer dan duizend jaar terug.
Sommigen zijn voor afschaffing van het Sinterklaasfeest. Omdat Piet een racistische karikatuur zou zijn van zwarten, voortkomend uit de slavernij. Ook dat heeft Petra diepgaand onderzocht. Ze komt tot leerzame, onthutsende én verrassende conclusies.
Al dat onderzoek heeft haar ook geleerd dat inmiddels bij heel wat pro- én anti-Zwarte Pieten een steentje in de schoen zit. De geschiedenis heeft laten zien dat Sint en Piet flexibel genoeg zijn om een balans te vinden, zodat iedereen het feest weer met een warm hart kan vieren. Zij doet een voorspelling, dat de kleinkinderen van onze kleinkinderen nog steeds met veel plezier en spanning Sinterklaas Kapoentje zullen zingen en hun schoentje zullen zetten. Of Piet daarbij zijn oorbellen behoudt en zwart blijft? U zult het lezen.

"Ik voelde me altijd heel ongemakkelijk bij dit onderwerp. Nu begrijp ik het. Een hele opluchting."
"Ik vond het van begin tot eind boeiend. Heb het in één adem uitgelezen. Heel interessant!"
"Goed en duidelijk verhaal. Een verademing, zo overzichtelijk als jij de geschiedenis beschrijft".

Klik op het plaatje om hem te vergroten.
Een steentje in mijn schoen - Voorkant

De winkelwagen is leeg!