Opties:
Sorteer op:

Aantal per pagina:

Margreet van Hoorn omnibus geschreven door Hoorn M. van - hetboekenplankje.nl
Titel: Margreet van Hoorn omnibus
Schrijver: Hoorn M. van
Categorie: streekroman
Prijs: € 1.00
   
Beschrijving:
Omnibus met drie boeken van Margreet van Hoorn:

Als het hart spreekt:
Een mens verlangt naar het geluk, droomt zich een leven waarin je niet meer eenzaam bent. Ook Merle deed dat, maar zij besefte niet dat geluk vraagt om geduld en om een volwassen aanvaarden van alles wat komt. Zij zocht, te haastig vaak, te gauw tevreden met een enkel uur, dat niet eens gebaseerd was op ware harmonie. En als ze dan tegenover de bittere werkelijkheid komt te staan, dat de man die zij zich als haar levenspartner had gedroomd, niet meer is dan een egoïst die niet bereid is offers te brengen, valt ze in een nog diepere eenzaamheid terug. En in haar wanhoop grijpt ze naar een schijnoplossing: de drank. Totdat ze - in de middag van haar leven - leert aanvaarden... En juist dan zal de man komen die de mens in haar begrijpt en bereid is samen met haar verder door het leven te gaan en een liefde te doen groeien.

Onder de hemel van het dorp:
Verhaal over het leven van twee zusters, de ene getrouwd met een rijke boer, maar arm door gebrek aan wederzijdse liefde, de andere de vrouw van een arme bakker, maar het middelpunt van een warm en innig gezinsleven. Het verhaal munt o.a. uit door: rake karakteranalyse, de voortreffelijke beschrijving van natuur en landschap en de sfeertekening.

Moeder Maaike:
De schrijfster vertelt van Maaike de Vries, die verpleegster was en trouwde met een van haar patiënten, die openstaat voor het leed en de noden van anderen, maar zelf ook een grote dosis verdriet te verwerken krijgt.

Klik op het plaatje om hem te vergroten.
Margreet van Hoorn omnibus - Voorkant

De winkelwagen is leeg!