Opties:
Sorteer op:

Aantal per pagina:

Mijn seizoen in de hel geschreven door French Marilyn - hetboekenplankje.nl
Titel: Mijn seizoen in de hel
Schrijver: French Marilyn
Categorie: biografie
Prijs: € 3.50
   
Beschrijving:
Mijn seizoen in de hel

Maart 1992 hoort Marilyn French dat ze kanker heeft. Een jaar van bestraling en chemotherapie volgt. Tijdens deze zware periode ontdekt ze over hoeveel veerkracht ze beschikt en hoe onvermoeibaar de liefde en steun van haar vriendinnen is. Dankzij hen kan ze de kracht opbrengen om de slopende ziekte te overwinnen.

'Mijn seizoen in de hel leert ons allemaal een waardevolle les over de kracht van doorzettingsvermogen en liefde. Een absolute aanrader.' Flair

Aan de hand van haar dagboeknotities over de periode 1992-1997 geeft de schrijfster (1929) een nauwgezet verslag vanaf haar vermoeden kanker te hebben, de diagnose en de daarop volgende behandeling. Zij heeft de onvoorwaardelijke steun van haar kinderen en uitgebreide vriendenkring. Hierdoor kan zij de chemokuren en operaties doorstaan. Haar doodsangsten, gevolgd door vlagen van gelukzaligheid met daarop de onvermijdelijke terugslagen, worden vermeld zonder de werkelijkheid mooier te maken dan zij is. Daartussendoor geeft zij haar visie op het leven, het feminisme en de manier waarop kankerpati�nten door sommige artsen worden tegemoet getreden. Mensen die in soortgelijke situaties verkeren zullen veel in dit relaas herkennen. Het moedigt aan om hoop en vertrouwen in een goede afloop te houden, ook als artsen een sombere prognose geven. Kleine druk.
(Biblion recensie, H.E. de Maaker-Verbeek.)

Klik op het plaatje om hem te vergroten.
Mijn seizoen in de hel - Voorkant

De winkelwagen is leeg!