Opties:
Sorteer op:

Aantal per pagina:

Louis van Gaal - Een voetbalbiografie geschreven door Kaaij Meindert van der - hetboekenplankje.nl
Titel: Louis van Gaal - Een voetbalbiografie
Schrijver: Kaaij Meindert van der
Categorie: biografie
Prijs: € 3.50
   
Beschrijving:
Met de zin 'Ik ben zeer consequent, eerlijk en direct,' schudde Louis van Gaal in september 1991 de ingedutte Nederlandse voetbalwereld wakker. De Nederlandse pers schilderde hem denigrerend af als 'tussenpaus', maar de naam Van Gaal verdween sindsdien niet meer uit de media. In juni 1997 kwam het 'Van Gaal-tijdperk' ten einde. Dit gegeven zette Meindert van der-Kaai aan tot het schrijven van dit boek over de spraak makende voetbalcoach.

In Louis van Gaal, een voetbalbiografie beschrijft Van der Kaaij hoe Van Gaals pogingen om de top als voetballer te behalen jammerlijk strandden, en hoe zijn gedrevenheid en de drang om altijd maar te winnen hem uiteindelijk als trainer naar de absolute top leidden. Met een vlotte pen en in een pakkende stijl beschrijft Van der Kaaij onder meer de sleutelwedstrijden' de winnaars, de verliezers en Van Gaals voetbalvisie. Ruim zestig mensen - vrienden vijanden - werden geïnterviewd. Het eigenzinnige en markante karakter van deze buitengewoon ambitieuze man wordt treffend weerspiegeld in gesprekken met onder anderen Jim Jonk, Jan Wouters, Marciano Vink, Rob Alflen, Joop Brand, Theo Vonk, André van der Louw, Wouter Holverda, Han Berger, Barry Hughes, Jan Reker en Kees Jansma

Meindert van der Kaaij is journalist en werkte voor het Leidsch Dagblad en voor de Volkskrant. Eerder schreef hij met Janet van Dijk het succesvolle boek O.J. Simpson, het proces van de eeuw.

Klik op het plaatje om hem te vergroten.
Louis van Gaal - Een voetbalbiografie - Voorkant

De winkelwagen is leeg!