Opties:
Sorteer op:

Aantal per pagina:

Barry Hughes Gras, zweet en shampoo geschreven door Hughes Barry - hetboekenplankje.nl
Titel: Barry Hughes Gras, zweet en shampoo
Schrijver: Hughes Barry
Categorie: Biografie
Prijs: € 2.50
   
Beschrijving:
Als er één voetbalcoach is geweest die bevlogenheid, kennis van zaken en eigenzinnigheid in zich combineerde, dan is het wel Barry Hughes. De man met de geruite pet, die clubs als Haarlem, Sparta en Go Ahead leidde, wierp zich in zijn trainersloopbaan op als pleitbezorger van eerlijk voetbal zonder flauwekul. Hij haalde regelmatig de publiciteit met zijn originele acties, waarbij hij onder andere gebruikmaakte van een rolfluit en etalagepoppen met nadrukkelijk vrouwelijke vormen.

Dat Barry Hughes een begenadigd verteller is met een groot gevoel voor humor, blijkt uit dit boek vol smeuïge verhalen uit de wereld van gras, zweet en shampoo. Hughes haalt herinneringen op uit zijn lange trainerscarriére, waarin hij met uitgesproken persoonlijkheden als Ruud Gullit, René van der Gijp en Dick Advocaat werkte. Hij geeft zijn visie op modern voetbaljargon, bobo's, het Bosman-arrest en cultuurverschillen tussen het Engelse, Nederlandse en Belgische voetbal, en hij vertelt openhartig over zijn golfavonturen met Marco van Basten, zijn relatie met Louis van Gaal en zijn belevenissen in de showbusiness.

Barry Hughes bekijkt sinds enkele jaren het voetbal als geïnteresseerd en vakkundig toeschouwer. Bovendien verzorgt hij lezingen voor bedrijven en instellingen, waarbij hij probeert om de al dan niet sportieve strijd in de bestuurskamers en op de werkvloer in betere banen te leiden.

Klik op het plaatje om hem te vergroten.
Barry Hughes Gras, zweet en shampoo - Voorkant

De winkelwagen is leeg!