Opties:
Sorteer op:

Aantal per pagina:

Doe Maar het virus het boek geschreven door Engelshoven Tom - hetboekenplankje.nl
Titel: Doe Maar het virus het boek
Schrijver: Engelshoven Tom
Categorie: biografie
Prijs: € 3.50
   
Beschrijving:
In 1984, op het hoogtepunt van hun roem hielden ze er zomaar mee op. Zestien jaar later maakt Doe Maar een glorieuze comeback. Maar liefst zestien maal vullen Henny Vrienten, Ernst Jansz, Jan Hendriks en Jan Pijnenburg de Rotterdamse Ahoy'. Dat betekent dat 160.000 mensen opnieuw meegenieten van klassiekers als 32 Jaar, Pa, De Bom, Is Dit Alles en Nederwiet.

Natuurlijk, de bandleden zijn ouder geworden, evenals de fans. Maar het feest is er niet minder om. Was Doe Maar een fenomeen aan het begin van de jaren tachtig, in 2000 is de groep dat, opnieuw. Hun mix van Nederlandstalige teksten en reggae en ska, is nog steeds onweerstaanbaar. Niet slecht voor een ludiek hippie-groepje dat ooit vrijblijvend en voor de gezelligheid van jeugdhonk tot jeugdhonk trok.

Het ging de groep niet altijd even goed, en soms - toen de hysterie onder jonge meisjes Beatlesachtige dimensies kreeg - juist veel te goed. Vooral 'seks-symbolen' Ernst Jansz en Henny Vrienten hadden het zwaar te verduren. Ze werden belaagd door hun fans en de roddelpers.

Tom Engelshoven, redacteur van OOR, beschrijft hun carrière vanaf het prilste begin in 1978 tot nu. Hij legt de realiteit achter de mythe van Doe Maar bloot, zich baserend op talloze geschreven bronnen van destijds en vele actuele getuigenissen van diverse insiders, kenners en betrokkenen, toen en nu. Nauwgezet reconstrueert hij het tumultueuze verleden van de meest legendarische groep van Nederland en vertelt het verhaal van hun opkomst en ondergang.

Tevens gaat het boek over de haaien die hen naaiden en de meisjes die bij hun concerten zo lijf-aan-lijf stonden dat ze zweefden. DOE MAAR, - HET VIRUS - HET BOEK biedt niet alleen een nieuwe visie op de geschiedenis van de groep, maar behandelt ook de muziek en de plaats van Doe Maar in de Nederlandse popgeschiedenis. Het staat vol nieuwe feiten en prachtige fotografie. En geeft daarmee een goed tijdsbeeld van het einde van de jaren zeventig en het begin van de jaren tachtig, het tijdperk dat Het Virus opkwam en de Nederlandse jeugd voor het leven tekende.

Klik op het plaatje om hem te vergroten.
Doe Maar het virus het boek - Voorkant

De winkelwagen is leeg!