Opties:
Sorteer op:

Aantal per pagina:

De Boertjes geschreven door Bax Maarten - hetboekenplankje.nl
Titel: De Boertjes
Schrijver: Bax Maarten
Categorie: biografie
Prijs: € 4.50
   
Beschrijving:
De transfer van Frank en Ronald de Boer naar Barcelona was een van de meest geruchtmakende affaires in het Nederlandse betaalde voetbal. Meer dan tien jaar speelden de broers bij Ajax, maar midden in het seizoen '98-'99 verlieten ze de club. Nu voetballen ze in de Spaanse competitie en zijn ze nog steeds vaste waarden in het Nederlands elftal.
Maarten Bax schreef het veelbewogen levensverhaal van Frank en Ronald de Boer. Hij kreeg hierbij hun volledige medewerking. Bax sprak uitvoerig met de broers en hun familie, vrienden en medespelers. Ook gaf de familie De Boer hem inzage in het privéarchief. Daarmee is De Broertjes de geautoriseerde biografie van 's werelds beroemdste tweeling geworden.
Bax schrijft over de jeugd van de jongens, hun debuut op zesjarige leeftijd bij De Zouaven in Grootebroek, de roemruchte tijd bij Ajax en hun ervaringen met befaamde trainers als Louis van Gaal en Leo Beenhakker. Ook geven de broers commentaar op het voor Nederland dramatisch verlopen EK 2000.
Zo ontstaat een indringend portret van de voetbaltweeling, vol anekdotes en nieuwe gegevens.
Maarten Bax (1962) is freelance sportjournalist en was geruime tijd werkzaam voor de sportredactie van De Telegraaf. Tot voor kort was hij als voetbalverslaggever verbonden aan het Amsterdamse televisiestation AT5. Eerder publiceerde hij 40 Celsius over zijn tijd als zeilinstructeur in Rio de Janeiro.

Klik op het plaatje om hem te vergroten.
De Boertjes - Voorkant

De winkelwagen is leeg!