Opties:
Sorteer op:

Aantal per pagina:

Honderd jaar transport Gebroeders van Eijk geschreven door Jacobs Ingrid - hetboekenplankje.nl
Titel: Honderd jaar transport Gebroeders van Eijk
Schrijver: Jacobs Ingrid
Categorie: splinternieuw Brabantica
Prijs: € 2.00
   
Beschrijving:
Splinternieuw boek

In een tijd dat er nog geen auto's waren reed Janus van Eijk al met zijn paard en wagen door Asten en omgeving. Vanaf 1908 deed hij dat zelfstandig en hij vervoerde stukken van de notaris, bakkersgist, boodschappen, recepten, marktwaar en strohulzen. Met zijn twee broers Jan en Fried, hun lijndiensten en een enkele wilde bus, besteken ze het gebied tussen Eindhoven en Venlo. Vervoer en transport betekende in de beginjaren hard werken, maar ook avontuur, inventiviteit en een hoop kameraadschap.
Zo kwamen ze de tweede wereldoorlog door; van de wagen werd de motor verstopt, en het paard kwam weer uit de stal. Asten lag in de vuurlinie en met gevaar voor eigen leven werden de bakkers bevoorraad. Na de oorlog namen Janus drie zoons langzaam maar zeker het werk over. In 1960 werd dat officieel; Wim, Jan en Harrie reden, deden de boekhouding en onderhielden de klantencontacten. En ze genoten van hun werk en hun auto's.
Ook de derde generatie van Eijk- Peer, Wiliam en Henk- denkt er nog net zo over. Deze mensen zit de diesel in het bloed. Hun bedrijf is enorm gegroeid en nu rijden er honderd jaar na dat eerste paard 60 auto's van van Eijk op de weg en werken er 120 mensen.

Klik op het plaatje om hem te vergroten.
Honderd jaar transport Gebroeders van Eijk - Voorkant

De winkelwagen is leeg!