Opties:
Sorteer op:

Aantal per pagina:

Brilliant omnibus geschreven door de Graaf, van Havelte, SchuttevaÍr Velthuys, den Hollander Bronder, Lannoy - hetboekenplankje.nl
Titel: Brilliant omnibus
Schrijver: de Graaf, van Havelte, SchuttevaÍr Velthuys, den Hollander Bronder, Lannoy
Categorie: streekroman
Prijs: € 3.50
   
Beschrijving:
1-Bedreigd geluk geschreven door Anke de Graaf
DaniŽlle leerde Christian kennen tijdens een vakantie en alles lijkt zich voor het jonge paar voorspoedig te ontwikkelen. Christian is een handwerkende ambitieuze jongeman, die zeer hoog staat aangeschreven bij zijn werkgever. Salisman. Dan echter sterft deze plotseling en het staat vast dat de doodsoorzaak vergif is. Wie is de dader? Of is het zelfmoord? Jarenlang, zal de schaduw van deze tragische dood blijven rusten op het leven van DaniŽlle en Christian, want juist tegen Christian rijzen verdenkingen. Zij gelooft in Christian, ofschoon aanvankelijk veel tegen hem schijnt te pleiten. Pas jaren later blijkt hoe de werkelijke toedracht is geweest, maar voor DaniŽlle en Christian is de schaduw dan al geworden tot een grijs op de achtergrond.

2-Rozen van Hofwijck geschreven door Sanne van Havelte
Doede Huizinga heeft veel meegemaakt toen hij door de Duitsers in Scheveningen gevangen werd gehouden. Na de oorlog kan hij die ervaring niet van zich afzetten: hij is onrustig en sluit zich in zichzelf op. Hij verblijft een tijd op Hofwijck het oude en sfeervolle huis van de familie Heyn.
Daar ontmoet hij de dochter Annemieke...

3-Stella in de storm geschreven door Nel SchuttevaÍr- Velthuijs
Stella Brandma's huwelijk met een Canadees is mislukt en berooid keert zij terug naar Nederland. Zij vindt een onderkomen in een flat die door een vriend, de gelukzoeker Armand Duprť, voor haar is gehuurd. Als Stella uit haar huis dreigt te worden gezet omdat er geen huur is betaald, komt Armand opdage n en geef t haar een partij juwelen die zij voor hem moet verkopen. Door geldgebrek gedwongen stemt Stella er in toe, hoewel zij de zaak niet vertrouwt en er geen idee van heeft hoe zij het moet aanpakken. Dan ontmoet zij de moeder van haar jeugdliefde, Bart Kabel. De trotse moeder vertelt haar hoever haar zoon het heeft gebracht en dat hij kassier is bij een grote bank. Dit brengt Stella op het idee om Bart te vragen de juwelen voor haar te laten taxeren. Niemand zal immers een onkreukbare kassier wantrouwen? Hiermee begint een reeks verwikkelingen die het leven van alle betrokkenen grondig zal veranderen.

4-Geluk is een toegift geschreven door Wil de Hollander- Bronder

5-Echo van de Liefde geschreven door Kathinka Lannoy
Het verhaal van uitgever Arnold Wijdeveld. Deze is gelukkig getrouwd met zijn tweede vrouw Fleur, hoewel hij na een eerste huwelijk met een bekende schilderes niet meer verwachtte dit grote geluk nog te mog en ervaren. Alle s wordt anders wanneer hij een manuscript krijgt toegestuurd met een verhaal dat in het verre verleden speelt, maar waarin hij in de hoofdpersoon Viola duidelijk zijn vrouw Fleur herkent. Verder lezend ontdekt hij nog vele andere personen die hij uit zijn eigen omgeving kent. Wanneer dan ook nog een aantal schokkende gebeurtenissen worden beschreven die parallel blijken te lopen aan omstandigheden in zijn eigen levensloop, lijkt het of de geschiedenis zich tot in detail aan het herhalen is.

Klik op het plaatje om hem te vergroten.
Brilliant omnibus - Voorkant

De winkelwagen is leeg!