Opties:
Sorteer op:

Aantal per pagina:

Ontsnapt Uit De Hel geschreven door Bellil Samira - hetboekenplankje.nl
Titel: Ontsnapt Uit De Hel
Schrijver: Bellil Samira
Categorie: biografie
Prijs: € 1.00
   
Beschrijving:
Samira Bellil groeit op in een probleemgezin waar de vader de scepter zwaait. Ze leeft grotendeels op straat en wordt als puber meerdere malen slachtoffer van een groepsverkrachting. Schuldgevoel en walging, verwijten van haar familie en geroddel op straat doen haar vluchten in drugs en alcohol. Verbitterd geeft Samira de maatschappij de schuld van alles wat haar is aangedaan.

Vijftien jaar later, met zes jaar therapie achter de rug, vindt Samira eindelijk de moed om haar verhaal te vertellen. Haar schokkende getuigenis laat zien hoe seksueel geweld aan de orde van de dag is in de parijse buitenwijken, waar het recht van de sterkste geldt. De jonge vrouwen die het slachtoffer worden van aanranding en verkrachting doen uit schaamte zelden aangifte bij de politie. Hun reputatie en de kans op een betere toekomst worden kapotgemaakt en zij durven zelfs hun eigen familie nauwelijks meer onder ogen te komen.

Samira Bellil werd geboren in Algiers, en heeft nu de Franse nationaliteit. Momenteel werkt ze als sociaal-cultureel werkster op een school in Seine-Saint-Denis.

Klik op het plaatje om hem te vergroten.
Ontsnapt Uit De Hel - Voorkant

De winkelwagen is leeg!